تحولات منطقه

تهران - لاله‌زار خیابان نام آشنایی که همه آن را می‌شناسند؛ خیابانی که رنگ و بوی تاریخ می‌دهد، خیابانی با پیشینه‌ای به بلندای تاریخ پایتخت ایران و انباشته از تاریخ گذشتگان تهران که با وجود فرسودگی زیاد اما همچنان دست‌نخورده مانده است.

«لاله‌زار» خیابانی به وسعت تاریخ در قلب پایتخت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

لاله‌زار خیابان نام آشنایی که همه آن را می‌شناسند؛ خیابانی که رنگ و بوی تاریخ می‌دهد، خیابانی با پیشینه‌ای به بلندای تاریخ پایتخت ایران و انباشته از تاریخ گذشتگان تهران که با وجود فرسودگی زیاد اما همچنان دست‌نخورده مانده است. «روزگاران قدیم طهران» در این خیابان برای همه پایتخت‌نشینان تداعی و خلاصه می‌شود.

این خیابان قدیمی و البته تاریخی، بناها و عمارت‌های باشکوه و ارزشمندی از گذشته‌های دور در دل خود جای داده است؛ عمارت‌هایی که سال‌ها محل اقامت و تفرج بزرگان ایرانی بوده و هنوز هم رد پای تاریخ گذشتگان در تک‌تک سنگ فرش‌های آن جاری است.

در خیابان لاله‌زار ردپای گرند هتل باشکوه و سینماهای تاریخی تهران همچون رکس، سعدی و نادر که روزگاری برای خود برو و بیایی داشتند، هنوز پیداست. هر چند امروزه از این همه آثار به یادماندنی تاریخ گذشته، فقط تلی از خاک و انباشته از خاطرات آن دوران باقیست، اما روزگاری خیابان لاله‌زار، قلب تپنده تهران قلمداد می‌شده و اغلب پایتخت‌نشینان و به ویژه طبقه مرفه برای سپری کردن ساعات خوش خود و تفریح و سرگرمی و در برخی مواقع تماشای فیلم و تئاتر به این خیابان می‌آمدند.

البته تهران از این خیابان‌های تاریخی، فراوان دارد و در جای جای آن خیابان‌هایی را می‌توان یافت کرد که دارای پیشینه‌ای تاریخی است، اما لاله‌زار چیز دیگری است و  تاریخ را برای مردم تداعی می‌کند.

رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران خیابان لاله‌زار را یکی از مسیرهای تاریخی این شهر دانست و گفت: تاریخ تهران در این مسیر قرار دارد، به همین منظور تلاش کردیم تا برخی آثار میراثی این خیابان حفظ شود اما واقعیت این است که به تنهایی قادر به حفظ همه املاک میراثی به ویژه در خیابان تاریخی لاله‌زار نیستیم.

سیداحمد علوی اظهار کرد: برخی آثار همچون سینماها و هتل‌های متعدد مانند گرند هتل معروف، خانه اتحادیه و نیز مجموعه‌های میراثی دیگری در مسیر لاله‌زار هنوز پابرجا است اما شاهدیم که امروز تبدیل به انبار و کاربری‌های تجاری شده

است.

این عضو شورای شهر تهران پس از بازدید از گرند هتل قدیمی‌ترین هتل تهران در خیابان لاله‌زار افزود: این بناها هویت ما هستند. تلاش زیادی شده تا این بناهای تاریخی حفظ شوند و سرپا بمانند؛ در صورتی که به مالکان این هتل‌ها به عنوان بخش خصوصی کمک نشود از بین خواهند رفت. معتقدم باید به مالکان بخش خصوصی که میراث‌دار بناهای تاریخی هستند همچون بخش حقوقی کمک شود تا آنان بتوانند این آثار و بناها را حفظ کنند.

علوی با بیان اینکه در مصوبه بافت تاریخی، امتیازات تشویقی برای مدیریت شهری در نظر گرفته شده است، ادامه داد: بر اساس این مصوبه، مقرر شده تا شهرداری تهران از املاک میراثی که تبدیل به کاربری‌هایی همچون رستوران و گالری شوند عوارض دریافت نکند. همچنین به مالکان این املاک اجازه داده شده تا در صورت تمایل در املاک خود تا ۲۰ درصد بنای پشتیبان همچون آشپزخانه و سرویس بهداشتی احداث کنند.

وی گفت: اگر قرار باشد امتیازات بیشتری برای مالکان املاک میراثی بخش خصوصی داده شود، این موضوع دیگر در اختیار ما نیست بلکه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و یا دولت باید در این زمینه اقدام کنند. به عنوان نمونه راجع به معافیت‌های آب، برق و گاز آن‌ها اتفاقی رخ دهد و یا تسهیلات کم‌بهره‌ای به مالکان داده شود تا آن‌ها ترغیب به مرمت خانه‌های خود شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.